Foredrag med forstander for Testrup Højskole Simon Axø om nysgerrighedens dannelseskraft

Foredrag med forstander for Testrup Højskole Simon Axø om nysgerrighedens dannelseskraft

Nysgerrighedens dannelseskraft

Nysgerrigheden er et forunderligt berigende eksistensvilkår. Når vi er nysgerrige er vi undervejs. Vi er i en begejstret bevægelse mod en viden eller erkendelse, som vi ikke ønsker for personlig vindings skyld, men vi føler os draget mod noget vi vil blive klogere på.

Nysgerrigheden kan ikke skabes eller bemestres, men er en beundringsbåret udforskning af verden. Når vi er nysgerrige, er vi i bevægelse på en sjældent uselviskmåde. Vi går spørgende til værks og forstår intuitivt, at vi ikke eralvidende og aldrig bliver det. Det er både dannende og livsbekræftende.
 
SIMON AXØ 
Født 1981. Forstander. Cand.mag. i Idéhistorie og samfundsfag fra Aarhus og Københavns Universiteter. Har tidligere undervist i Politisk Teori og Idéhistorie på Statskundskab på Københavns Universitet. Simon medvirker jævnligt i radio- og tvprogrammer om filosofiske emner og er en engageret stemme i den offentlige dannelsesdebat som foredragsholder, debattør, og skribent. Simon har bidraget til bogen ”Hvorfor går børn i skole”, udkommet på Akademisk Forlag i 2020.

Program:
17.30: Velkomst v. Carl Schneider, Forstander på Håndværkskollegiet
17.40: Foredrag v. Simon Axø
18.45: Let traktement og netværk
20.00: Tak for i aften

 

Har du spørgsmål?

Skriv til Carl på: cs@ffhk.dk

bubble