Om Håndværkskollegiet 

Er du i lære som f.eks. snedker, murer, tømrer, VVS’er, maler eller elektriker? 

Håndværkskollegiet i Horsens er for dig, der gerne vil bo sammen med andre unge og dyrke fællesskabet og sammenholdet omkring jeres fag og jeres hverdag som håndværkerlærlinge.

Kollegiet er centralt placeret på Banegårdsgade 6, tæt ved Horsens Station og i gåafstand til midtbyen.

Mere end et sted at bo: Derfor skal du bo på Håndværkskollegiet

Håndværkskollegiet i Horsens er et nyt slags boligtilbud til dig, der er i lære som håndværker: Her kan du bo på kollegie, som man kender det fra andre typer uddannelser, men samtidig få adgang til fælles værksteder med både materialer og avanceret udstyr. Her kan du møde og samarbejde med andre lærlinge, lære af kollegiets mentorer, og arbejde på teknikker og projekter uden for skole- og arbejdstiden.

Vi tror på, at din tid på Håndværkskollegiet vil bidrage til at gøre dig til en bedre kollega, ven og håndværker - og give dig en mere spændende læretid tættere på andre unge.

Håndværkskollegiet er det rigtige for dig, fordi...

  • Du får et stærkt sammenhold med andre lærlinge: Du kommer til at bo dør om dør med andre lærlinge, der deler samme hverdag som dig. Det betyder, at du får et socialt liv og et fællesskab med andre unge, fordi de også møder tidligt og har tidligt fri - modsat mange andre unge under uddannelse.
  • Du får en tryg ramme: Håndværkskollegiet har en forstander, som også bor på samme adresse. Forstanderen vil sammen med dig og de andre beboere sørge for, at kollegiet altid vil være et godt og trygt sted at bo og opholde sig.
  • Du kan udvikle dig fagligt: Du får mulighed for at øve dig på teknikker og projekter, som du måske ellers ikke ville have tid til på skolen eller lærepladsen. Håndværkskollegiet har nemlig en række åbne, fælles værksteder med både mentorer, materialer og udstyr.
  • Du får et hjem, der er bygget ordentligt: Du kommer til at bo et sted, der er bygget med respekt for håndværk, materialer og løsninger. Det kommer du til at kunne se og mærke i alt fra dit eget værelse til kollegiets fælleskøkkener og udendørs arealer. 
  • Du får mulighed for at præge dit eget hjem: Håndværkskollegiet i Horsens er dit hjem. Derfor får du mulighed for at få indflydelse på alt fra indretning til fester, fællesskab og andre traditioner på kollegiet.
  • Du får en billig bolig under din læretid: Håndværkskollegiet i Horsens bliver til at betale for dig, der er på SU eller lærlingeløn. Huslejen starter på 3.060 kr./måned inklusiv forbrug og internet (2024-priser).

Håndværkskollegiet i Horsens drives og udvikles af Fonden for Håndværkskollegier og finansieres af BRFfonden.

Læs mere om historien bag kollegiet her

Mere end et sted at bo

Håndværkskollegiet i Horsens er et samlingspunkt og et fællesskab for områdets håndværksuddannelser. Vi støtter dig i at blive en dygtig håndværker og en god kollega, og som beboer på kollegiet får du adgang til både værksteder og faglig vejledning.

Vil du vide mere om historien bag kollegiet?

Læs mere her

bubble