Værdier og formål 

På Håndværkskollegiet har vi fem klart definerede kerneværdier og en formålsparagraf med en stærk vision, som du kan læse mere om på denne side.

spinner

Det er vigtig at dem, der optages på kollegiet, deler ambitionen og værdien for stedet og at de har lyst til at være med til at udvikle både kulturen på kollegiet, deres faglighed og medmenneskelighed, inspireret af den danske højskolebevægelse.  
- Carl Schneider, forstander

Håndværkskollegiets kerneværdier 

Håndværkskollegiet skal være et:

  • trygt sted, hvor du kan indgå i en faglig og menneskelig udvikling, ud fra højskolebevægelsens grundtanker, og hvor du indgår i et stærkt fællesskab og en dannelseskultur ud fra sociale værdier.
  • fagligt sted, hvor du kan udleve dine faglige ambitioner, få forståelse for det helhedsorienterede byggeri og opnå en faglig stolthed.
  • levende sted, hvor du oplever at mangfoldigheden trives og vægtes. 
  • inspirerende sted, hvor du vil blive inspireret til faglig nysgerrighed og tværfagligt samarbejde.
  • foranderligt sted, hvor du motiveres til et kollektivt ejerskab og medansvar for Håndværkskollegiets udvikling. 

Håndværkskollegiets formål

Formålet med at opføre Håndværkskollegiet, er at ”skabe rammer for dem, der skaber rammer for os” - for unge, som tager en håndværksmæssig uddannelse, primært indenfor byggeri.

Samtidig ønsker vi, at kollegiet skal medvirke til at styrke respekten for og give et positivt image omkring håndværksfagene, og tiltrække flere unge til uddannelserne.

Derfor er Håndværkskollegiet et tilbud til dig, der er motiveret, engageret og ambitiøs i forhold til din faglige og menneskelige udvikling. 

Du vil kunne få stor indflydelse på Håndværkskollegiets udvikling ved at blive medlem af kollegierådet. 

Vil du vide mere om kollegiets historie?

Læs mere her

bubble